Menu info@taichi-arnhem.nl

Tai Chi Dag

Datum: zondag 18 juni 2023
Tijd: 10:00 - 16:15
Locatie: Maarn
Kosten: 45 euro of 25 euro met Gelrepas

Buiten op een mooie locatie met drie leraren

 

Waar: Maarn, buiten in een ruime, natuurrijke tuin

Wanneer: zondag 18 juni. Mocht het weer dan te slecht zijn: zondag 25 juni.

Tijd: 10.30 (inloop vanaf 10.00) – 16.15 (nazit met thee en lekkers tot 17.00)

Kosten: 45 euro of 25 euro met Gelrepas

Leraren: Johan Cornelissen, Véronique Konings en Yolanda de Jager (ook als je nu geen lessen volgt)

Voor wie: voor alle tai chi leerlingen van Johan, Véronique en Yolanda

Inschrijven: geef je op bij je eigen leraar. Op 4 juni sluit de inschrijving en kunnen we je doorgeven of we genoeg deelnemers hebben om de dag door te laten gaan.

 

Waarom?

Johan, Véronique en Yolanda hebben het plan opgevat om een gezamenlijke tai chi dag te organiseren. Zo kunnen onze leerlingen elkaar ontmoeten, maak je kennis met de verschillende stijlen van lesgeven en kunnen we kortom genieten van wat we allemaal graag doen: Tai chi.

Wij kennen elkaar omdat Johan Véronique en Yolanda heeft opgeleid. Zij geven nu zelf ook les en je kunt wel zeggen dat we gezamenlijk een ‘school’ vormen, gebaseerd op Cheng Man Ching en Hennie van der Heijden. Onze lessen vind je in Utrecht, Doesburg, Maarn en Arnhem.

De tai chi dag mogen we geven op een prachtige locatie in het natuurrijke Maarn. Op een weitje met een huis (toilet) voorhanden. Het betekent wel dat als het weer te slecht is, we de dag een week doorschuiven. We maken de zaterdag vóór de bewuste datum bekend of de dag door kan gaan.

 

Programma

 

10.00    Welkom: inloop met koffie en thee

10.30    Véronique laat ons landen: hoe zet je lichaam en geest klaar?

11.30    Korte pauze

11.45    Johan neemt ons mee in zeven principes van tai chi: gronden, centreren, structuur, yin yang, ontspannen, flow en aandacht

13.00 Lunch. Er is een eenvoudige en smakelijke lunch aanwezig. Mocht je iets anders willen drinken dan koffie, thee en water, of als je dieetwensen of allergieën hebt, neem dan je eigen lunch mee.

14.00 Johan, Véronique en Yolanda gaan werken aan de ‘beginnersgeest’. Het is zeer essentieel om deze mentale instelling te behouden en daarom gaan we tai chi nu eens anders leren dan je misschien gewend bent.

15.00 Korte pauze

15.15 Yolanda gaat aan de slag met de toepassing van een paar bewegingen uit de vorm. Waarom doen we die eigenlijk? We ervaren het door het doen van ‘pushing hands’.

16.15 Afsluiting

 

Vervolg

Geef je op bij je eigen leraar als je mee wilt doen. Hij of zij zal je de betalingsinstructies sturen.
Na 4 juni krijg je dan nog een mail met praktische informatie.
Zaterdag 17 juni krijg je bericht of de dag wat betreft het weer door kan gaan. Zo niet, dan schuift de dag door naar zondag 25 juni en krijg je zaterdag 24 juni een ‘weerbericht’.

We vinden het erg leuk om je 18 juni te verwelkomen!

 

« Terug naar het overzicht