Menu info@taichi-arnhem.nl

Tai Chi Dag 2024

Datum: zondag 9 juni 2024
Tijd: 10.30 - 16.30
Locatie: Maarn
Kosten: 50 euro of 30 euro met Gelrepas

Waar: Maarn, buiten in een ruime, natuurrijke tuin

Wanneer: zondag 9 juni. Mocht het weer dan te slecht zijn: zondag 16 juni.

Tijd: 10.30 (inloop vanaf 10.00) – 16.30 (après-chi met thee en lekkers tot 17.00)

Kosten: 50 euro of 30 euro met Gelrepas

Leraren: Johan Cornelissen, Véronique Konings en Yolanda de Jager

Voor wie: voor alle tai chi leerlingen

Inschrijven: geef je op bij je eigen leraar. Op 27 mei sluit de inschrijving en kunnen we je doorgeven of we genoeg deelnemers hebben om de dag door te laten gaan.

 

Waarom?

Johan, Véronique en Yolanda hebben vorig jaar het plan opgevat om een gezamenlijke tai chi dag te organiseren. Zo kunnen onze leerlingen elkaar ontmoeten, maak je kennis met de verschillende stijlen van lesgeven en kunnen we kortom genieten van wat we allemaal graag doen: Tai chi.
Dat resulteerde in een mooie tai chi dag waar we erg van genoten hebben. En dit jaar doen we het graag weer!

Wij kennen elkaar omdat Johan Véronique en Yolanda heeft opgeleid. Zij geven nu zelf ook les en je kunt wel zeggen dat we gezamenlijk een ‘school’ vormen, gebaseerd op Cheng Man Ching en Hennie van der Heijden. Onze lessen vind je in Utrecht, Doesburg, Maarn en Arnhem.

De tai chi dag mogen we geven op een prachtige locatie in het natuurrijke Maarn. Op een weitje met een huis (toilet) voorhanden. Het betekent wel dat als het weer te slecht is, we de dag een week doorschuiven. We maken de zaterdag vóór de bewuste datum bekend of de dag door kan gaan.

 

Programma

 

10.00    Welkom: inloop met koffie en thee

10.30    Véronique laat ons landen: hoe zet je lichaam en geest klaar?

11.30    Korte pauze

11.45    Johan neemt ons mee in zeven principes van tai chi: gronden, centreren, structuur, yin yang, ontspannen, flow en aandacht.

13.00    Lunch. Er is een eenvoudige en smakelijke lunch aanwezig. Mocht je iets anders willen drinken dan koffie, thee en water, of als je dieetwensen of allergieën hebt, neem dan je eigen lunch mee.

14.00    Vervolg van het ervaren van de zeven principes

15.00    Korte pauze

15.15    Yolanda gaat aan de slag met de toepassing van een paar bewegingen uit de vorm. Waarom doen we die eigenlijk? We ervaren het door het doen van ‘pushing hands’.

16.30    Afsluiting en après-chi

« Terug naar het overzicht