Menu info@taichi-arnhem.nl

Training Vitaliteitscoaching: online + live sessies

Datum: maandag 14 september 2020 - maandag 26 oktober 2020
Tijd: online: 13.00-16.00 uur / live: 13.00-17.00 uur
Locatie: Hoofddorp, Wijkermeerstraat / online
Kosten: 625 euro. btw vrij, inclusief lunch

 

In samenwerking met BGL & Partners bied ik de volgende training aan:

 

Training Vitaliteitscoaching

Vitaliteit is een kwestie van balans. In deze training gaan we op zoek naar de factoren die vitaliteit bepalen, hoe iemand zich bewust kan worden van een ‘vitaliteitslek’ en hoe iemand zichzelf kan herstellen.

Na afloop ontvang je een certificaat.
Erkenning: NOBCO (6 PE-punten) NFG (6 PE-punten)

 

Data en tijden

Maandag 14 september 2020 online bijeenkomst 1
Maandag 21 september 2020 live bijeenkomst 1
Maandag 28 september 2020 online bijeenkomst 2
Maandag 05 oktober 2020 online bijeenkomst 3
Maandag 26 oktober 2020 live bijeenkomst 2

 

Vitaal worden en blijven

Vitaliteit: als je niet uitkijkt, glipt het als zand door je vingers, samen met je gezondheid en je werk- en levenslust. We hebben alles, bereiken veel, maar lijken daarvoor ook een hoge prijs te betalen.
Waarom nemen in onze samenleving verschijnselen als burn-out, depressie, slapeloosheid, diabetes en overgewicht een steeds grotere plaats in? Zijn we ergens onderweg het zicht op onszelf kwijt geraakt? Ja, zo zou je het kunnen zeggen. We besteden zoveel aandacht aan de wereld om ons heen, dat innerlijke signalen, onze eigen alarmbellen, ternauwernood gehoor vinden. Helaas is er niet één eenvoudig antwoord op het complexe vraagstuk van vitaliteitverlies. Vitaliteit is een balans tussen inspanning en ontspanning, controle en loslaten, geven en nemen, lichaam en geest, werk en privé, individu en samenleving.
Je vitaliteit wordt bepaald door een groot aantal verschillende factoren. Vitaliteitverlies kan daarom vele oorzaken hebben; zie daar maar eens uit te komen. Hulp is dus geen overbodige luxe bij dit hypermoderne vraagstuk. Iemand die je helpt te zien waar je staat, welke oorzaken bij jou een rol spelen. Die jou een spiegel voorhoudt en je interventies aanreikt waarmee je een nieuwe koers kunt inslaan om je vitaliteit te herwinnen, te vergroten.

 

Vitaliteitstraining: mix van online en live bijeenkomsten

In deze training onderzoeken we factoren die vitaliteit bepalen én gaan we na hoe ieder persoon zich bewust kan worden van zijn of haar ‘vitaliteitslek’. Het herstellen van vitaliteit benaderen we vanuit de balansgedachte: je werkt vanuit je geest én vanuit je lichaam. Vitaliteit-, of stress gerelateerde klachten noemen we niet voor niets psychosomatisch.
Je krijgt modellen en interventies aangereikt die bewustwording tot stand brengen. Je leert werken met RET en ACT, de psychofysieke werkwijze, lichaamsoefeningen en hoe je iemand stapsgewijs naar een hoger vitaliteitsniveau kunt begeleiden.
Er is gekozen voor een mix van online en live bijeenkomsten, zodat je beide benaderingswijzen kunt ervaren en toepassen in de praktijk van het begeleiden.

 

Doelgroep

Wil jij leren hoe je mensen zowel live als online kunt begeleiden bij hun zoektocht naar hun vitaliteit? En wil je wellicht ook meer zicht krijgen op jouw eigen vitaliteit? Dan is deze driedaagse training Vitaliteit iets voor jou!

 

Programma

Online bijeenkomst 1: Bewustwording en zelfonderzoek 1

Zonder bewustwording en zelfonderzoek geen vitaliteitsherstel.
Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we de factoren die vitaliteit bepalen en de oorzaken, die aan verlies ten grondslag liggen. Hoe kunnen we de signalen van vitaliteit vermindering herkennen en hoe kunnen we vitaliteit (opnieuw) bestendigen? Hoe blijf je zelf vitaal?
We kijken daarbij naar modellen, onderzoeksresultaten, signalen, belemmerende opvattingen en gedachten over vitaliteit en natuurlijk naar onszelf.

Live bijeenkomst 1 Bewustwording en zelfonderzoek 2 en Mindfulness

Tijdens deze bijeenkomst ga je praktisch aan de slag met interventies die je kunt inzetten in het kader van vitaliteitsbehoud en -herstel:
– Hoe geef ik de regie uit handen,
– Gevoelswaardenspel
Ook kijken we naar de inzetbaarheid van Mindfulness.

Online bijeenkomst 2: Herstel vanuit de geest 1: RET

Onze geest is één helft van het tweespan dat ons naar vitaliteitsherstel leidt. Wat wij denken bepaalt in belangrijk mate hoe wij ons voelen. We krijgen inzicht in de verbinding tussen denken, voelen en gedrag.
Tijdens deze bijeenkomst staan inzichten en werkwijzen uit de Rationeel- Emotieve Therapie centraal.
Met behulp van RET krijgen we inzicht in hoe we negatieve, irreële gedachtes anders kunnen interpreteren, waardoor we een objectievere kijk op onze eigen gevoelens en waarnemingen krijgen. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens verdwijnen en zal het gedrag veranderen.

Online bijeenkomst 3: Herstel vanuit de geest 2 ACT en coachingstraject herstel vitaliteit

Deze bijeenkomst maak je kennis met de principes en uitgangspunten uit de Acceptance and Commitment Therapy. Bovendien bekijken we welke vorm een coachingstraject om vitaliteit te herstellen kan aannemen.
ACT leert ons ons te richten op zaken die we op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals ons eigen gedrag in plaats van dat we controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. ACT gaat ervan uit dat menselijk leed onvermijdelijk is in het leven, maar dat mensen hun relatie tot pijn kunnen veranderen en vervolgens een prima leven te leiden.

Live bijeenkomst 2: Lichaamswerk en levenstijl

Ons lichaam is de andere helft van het tweespan dat ons leidt naar vitaliteitsherstel. Bovendien biedt lichaamsbewustzijn ons de mogelijkheid om stresssignalen vroegtijdig te herkennen. Aandachtspunten:
– levensstijl: eten, bewegen, slapen
– fysieke ontspanning en ademhaling
– psychofysieke werkwijze

 

Hier kun je je inschrijven

 

« Terug naar het overzicht