Menu info@taichi-arnhem.nl

Online training Lichaamsgerichte interventies – op locatie en online (live)

Datum: dinsdag 27 oktober 2020 - maandag 23 november 2020
Tijd: 13.00-16.00 / 10.00-17.00
Locatie: Online (live sessies) / Hoofdorp
Kosten: 125 euro (online) / 200 euro (op locatie), btw vrij

In samenwerking met BGL & Partners bied ik de volgende bijscholingstraining aan:

 

Lichaamsgericht werken: wat je fysiek traint, train je ook mentaal

De online training Lichaamsgerichte interventies biedt je de unieke mogelijkheid om op interactieve wijze te leren hoe je fysieke interventies kunt inzetten in je coaching, therapie of trainingen. Niet alleen in live sessies, maar ook online.
Sinds de coronacrisis is het online werken een nieuwe realiteit geworden. Weliswaar uit nood geboren, maar zoals dat vaak gaat met het bewandelen van ongebaande paden, blijkt het werken op afstand ook verrassend veel mogelijkheden te bieden. En het bijzondere is dat ook lichaamswerk prima online ingezet kan worden om cliënten en cursisten te ondersteunen bij realiseren van hun doelen.
De training omvat twee dagdelen en is vooral praktisch en ervaringsgericht ingericht. Aan de hand van eigen casuïstiek leer je welke lichaamsinterventies je kunt inzetten om cliënten of cursisten te ondersteunen bij het bereiken van hun ervaringsdoelen. Het zelf ervaren van de impact van fysieke oefeningen vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt.

 

Data en tijden

  • Online: dinsdag 27 oktober en dinsdag 3 november    13.00 – 16.00
  • Op locatie: maandag 23 november 10.00-17.00

 

Dagdeel 1: bouwstenen voor lichaamswerk

Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek leer je welke lichaamsinterventies je kunt inzetten bij verschillende (hulp)vragen en ervaringsdoelen. Door eerst zelf de impact van verschillende fysieke oefeningen te ervaren, leer je je eigen lichaam als bron van kennis te gebruiken. Daarbij wordt gewerkt met verschillende bouwstenen als ademhaling, houding gronden, aandacht, flow etc.
Tegelijkertijd is er aandacht voor het subjectieve aspect van ervaringen: oefeningen kunnen bij een ander anders uitpakken dan van tevoren bedacht. Open, aandachtig en flexibel omgaan met hetgeen de cliënt/cursist ervaart (of niet ervaart) maakt het lichaamswerk interessanter en effectiever. Belangrijk is dat je iedere ervaring kunt vertalen naar de hulpvraag, het doel van de bijeenkomst en de dagelijkse praktijk van mensen.
Het lichaamswerk van Wilhelm Reich en de Chinese belevingskunst Tai Chi vormen de grondslag voor de gebruikte interventies.

 

Dagdeel 2: werken met beelden/energieën

Werken met beelden is een effectieve manier om de geest te verenigen met het lichaam. De gebruikte beelden (elementen als hout, water, vuur etc.) staan voor energieën. Ze duiden hoe je dingen doet en tezamen vormen ze je gedragspalet. De ontwikkelde gewoontepatronen kunnen vernauwend werken. Tijdens de training leer je hoe je je gedragspalet kunt verbreden door energieën te versterken of toe te voegen. Opnieuw wordt geoefend met casuïstiek, nu ook met behulp van beelden.
Speciaal voor deelnemers die werken met kinderen en jongeren, kan ook het beeld van Rots en Water, een bestaand programma dat gebruik maakt van martial arts, worden toegelicht en ingezet.

 

Je ontvangt na afloop een certificaat

 

Hier kun je je inschrijven

 

 

« Terug naar het overzicht